×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Framtidskvarter i Hjärup

Projekt
Förslag på utformning av kvarter i Hjärup

Beställare
Staffanstorps kommun

Status
Idéförslag - pågående

År
2019

Projektet består av en snabbt skissad vision om ett nytt sammanbindande kvarter i Hjärup. Kvarteret ligger, efter den senaste utbyggnaden av Hjärup, mitt i byn. Här sammanstrålar cykel- och promenadstråken, här ligger skolan, idrottsplatsen och biblioteket och här finns direkt koppling till vackra grönområden. Via den visuella axeln till Uppåkra kyrka lyfts även landsbygden in, mitt i byn. 

Vår skiss är framtagen för att ge en injektion av idéer till kommunens framtida arbete med projektet.

På Hjärups bästa plats ville vi ge något tillbaka till byn. En fokuspunkt för interaktion och utbyte men också en fokuspunkt rent arkitektoniskt. Området tål större penseldrag, något som står i kontrast till det gamla. Men vi gillar också Hjärup för vad det är. Vi vill ha mer av det bästa i Hjärup kombinerat med den bästa arkitekturen. Vi föreslår ett kvarter som pekar ut framtiden för Hjärup såväl som för samhället i stort.

Vår idé bestos i tre visioner - det sociala kvarteret, det hållbara kvarteret och det effektiva kvarteret. Kvarteret delades även i tre delar med olika karaktär - Kantväxten, Väven och Park 'n' play.