×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Bygemenskap i Stora Råby

Projekt
Nya radhus och villor i Stora Råby

Beställare
Privat

Status
Detaljplan

År
2018

Den nya detaljplanen för Stora Råby 37:20 präglas av sitt lantliga läge bland raps och vallmo på lundaslätten. Här skapas med den nya planen en äldre sorts bygemenskap med tät låg bebyggelse vid gatan. Det bästa av den gamla tidens byar möter det bästa av det moderna småhusområdet. Tomterna är små men gemenskapen större.

Bebyggelsen är indelad i tre olika typer av hus som när de blandas skapar en lugn variation av vinklar och utblickar. Husen är inte i den största klassen, men väl planerade för att möta en modern småhusboendes krav samt kunna utvecklas med nya framtida behov.

Området ligger på cykelavstånd från Lunds centrum, men kanske framförallt relativt nära servicen i de nya utbyggnadsområderna i Södra Råbylund. Bilar förpassas till en gemensam parkering, den nya byn är framförallt planerad för de promenerande, lekande och cyklande.