×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Villa i Höllviken

Projekt
Nybyggnad av villa i Höllviken

Beställare
Privatperson

Status
Byggt

År
2016

Villa i Höllviken åt privat beställare. Områdets karaktär och beställarens krav samverkade för att ge projektet de goda förutsättningar det behövde för att nå en nivå av arkitektur och hantverk vi sorgligt nog alltför sällan ser i vår samtid. 

Den låga bruna tegelvolymen reser sig ur den sandiga jorden lika självklart som tallarna runt omkring. Volymen fröskjuts och bryts ner med hjälp av en glasspalt innehållande köket, husets nav och hjärta. Mot trädgården vänder sig vardagsrum, huvudsovrum och ateljé, mot gatan gästrum, badrum, grovkök och entré. Som avdelare mellan kök och vardagsrum står en kraftig, murad dubbelsidig öppen spis som ger känslan av att både bära upp och värma huset. I förlängning av spalten med köket ligger en liten pool stor nog för ett dopp de dagar inte havet tillåter.

Huset genomritades in i minsta detalj för att få till den nivå på arkitekturen som var nödvändig. Rena volymer och noga utvalda material ställer höga krav på materialmöten, detaljering och hantverksskicklighet. Vi följde processen hela vägen från idé till verklighet för att kunna genomföra beställarens och våra egna visioner till fullo.