×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Vindslägenhet i Malmö

Projekt
Ombyggnad av lägenhet och vind

Beställare
Privat

Status
Skiss

År
2017

Ombyggnation av vindslägenhet åt privat beställare. Mellan Rörsjöstaden och Möllevången, mitt i stadens brus, ritade vi på en urban oas åt en beställare med höga krav på innovation och känsla.

Den ensidiga lilla vindslägenheten slogs i förslaget i hop med några vindsdförråd för att kunna expandera in mot gården. I det höga takfallet i söder fanns både plats att skära in en takterrass och takfönster, vilka tillsammans låter den annars ganska mörka lägenheten bada i ljus. Mot gatan gjordes inga ändringar av fasaden av respekt för gatumiljön och den historiska fasaden. Planen präglas av öppenhet och luft med fokus på viktiga utblickar mot söder och norr. 

I projektet ingick de visualiseringar som kan ses här ovan för att kunna förmedla den rätta känslan åt beställaren. Tyvärr föll projektet på målsnöret då det visade sig att kommunen justerat sina regler kring vindsomvandlingar bara månaden före bygglovet lämnades in.