×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Stadshus - skissförslag

Projekt
Utredning av stadshus i Eslöv

Beställare
Eslövs kommun

Status
Skiss

År
2017

Ett uppdrag om att utreda en omstrukturering av Eslövs befintliga stadshus från 80-talet fick till följd att vi även skissade upp hur ett nytt flexibelt och kompakt stadshus kunde se ut för en modern kommunal förvaltning. Det befintliga stadshuset är ett barn av sin tid, med små fönster, lågt i tak, långa korridorer och djupa volymer. Avstånden är även relativt stora då huset enbart är i två plan. 

För att möta moderna krav på samarbete och transparens skissade vi istället på en luftig men ändå yteffektiv volym med ett naturligt flöde av människor och idéer i såväl sidled som höjdled. En omfamnande entré möter såväl tjänstemän som besökare i en nästan helt öppen bottenvåning, en förlängning av det publika stadsrummet in i byggnaden. Kontorsplatserna längre upp i huset ligger mot fasaderna, med goda dagsljusförhållanden och lite avskilt från de mer publika inre delarna av byggnaden. 

Byggnaden är framförallt en idé om hur arkitektur kan stötta det demokratiska samtalet och effektivisera en förvaltning. Tyvärr ser det ut som om det får fortsätta vara en idé för tillfället och inte omsättas i verkligheten.