×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Oceanhamnen i Helsingborg

Projekt
Oceanhamnen

Beställare
Midroc

År
2015 -

Oceanhamnen är Helsingborgskommuns främsta prestigeprojekt och det projekt som skall sätta standard för den framtida utvecklingen av Helsinborgs hamnområde.  

Ambitionen är den täta staden och i tävlingsprogrammet fanns 5 T som ledord.

Första T'et var Talang: Främja kreativitet och innovativt företagande och attrahera målgruppen, välutbildade talangfulla individer och företag.
Sista T'et var (icke) Tillrättalagt: Genom proaktiv planering skapa förutsättningar för kreativitet och föränderliga scenarier.

Vi uppfattade att Helsingborg Stad krävde något utöver det vanliga för ett deltagande i Oceanhamnens utbyggnad. Vårt koncept är att skapa en mosaik av möjligheter för ett komplett liv inom en radie av ca 600m utan bil, här talar vi om verklig hållbarhet!

Den målgrupp som programmet anger är inte definierbar men innehåller en individualistiskt förhållning till tillvaron, en mångfald av olika livsprojekt som bebyggelsen skall spegla och bilda en fungerande ram kring.

Vår gestaltning speglar mångfalden och komplexiteten hos den moderna, kreativa urbana människan.

Detaljplan är klar, beräknad projektstart hösten 2017.