×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Lillgården i Hjärup

Projekt
Nya radhus i östra Hjärup

Beställare
Resona

Status
Bygglov

År
2020

När vi fick uppdraget att gestalta något nytt på platsen för den gamla Lillgården var den omedelbara tanken att ge något unikt kvalitativt tillbaka till Hjärup. Lillgården är idag en grön oas i ett nybyggt villaområde utan uppvuxna träd och buskar. Den nya bebyggelsen tar fasta på idén om en grön lunga, både i färgval och i placering av volymer. Placeringen av längorna ger största möjliga mellanliggande gård med gott om plats för frodig grönska och social samvaro. Gestaltningen och färgsättning bryter på ett positivt sätt mot den relativt monotona och färglösa omgivningen och fortsätter historien om den gröna oasen.

Varannat radhus är framskjutet en meter i båda längorna, vilket bryter ner volymen och anpassar skalan till området. Träfasaden ger ett hållbart och mjukt intryck. Det utanpåliggande ribbverket är en modern variant av klassisk lockläktpanel och dess taktiltitet och skuggverkan ger fasaden liv. Färgskalan är kontemporärt monokrom och adderar ett tydligt nytt tidslager till området.