×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Naturum Skrylle

Projekt
Skiss på ett nytt Naturum i Skrylle

Beställare
Lunds kommun

Status
Idéförslag - pågående

År
2019

Uppdraget gick ut på att snabbt utreda och skissa på hur ett nytt Naturum i Skrylle skulle kunna fungera och se ut. Skrylle är ett mycket populärt och vidsträckt rekreationsområde utanför Lund. Området har upp till 1 miljon besökare varje år och trycket på infrastrukturen och ytskikt är högt. Våra idéskisser ger Skrylle en chans att med enkla medel kunna ta hand om flödena och samtidigt göra ett intressant arkitektoniskt tillägg, en mer integrerad del av landskapet som förhoppningsvis även med sin arkitektur förmedlar lite av skogens magi.

Att ordna flödena av människor och initialt styra dem på enklast sätt dit de själva vill är viktigt för att minska slitage och konfliktytor. Anläggningen har en 70-talskaraktär som har stora kvaliteter. Byggnaderna är robusta och tillåtande, en skärva av folkhemmet som ligger bevarad i skogen, till för alla medborgare. Vårt tillägg utnyttjar den befintliga strukturen och utvecklar dess kvaliteter. 

Skrylle är också en bit oväderlig natur mitt i ett hårt exploaterat jordbruksområde. Utöver den rena samhällsnyttan har skogen ett egenvärde. En skog som tillåts vara en skog är helt livsavgörande för den biologiska mångfalden. Vi vill att det nya Naturum Skrylle ska vara en brygga mellan två lika viktiga funktioner: rekreationsområde och skog.