×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Kv Bryggan i Limhamn

Projekt
Kv Bryggan

Beställare
NCC

Status
Färdigställt

År
2015-2019

Kv. Bryggan är ett multifunktionellt hus, en typ av byggnader vi tror blir allt mer nödvändig i modern stadsbyggnad med tät bebyggelse som kräver samlade p-lösningar. Ett mulitifunktionellt hus ger inte de hål i stadväven som ett renodlat P-hus skapar. Mellan parkering och handel/servicefunktioner finns naturliga synergier.
  
Kv. Bryggan är ett av de första nya multihus i Malmö, ett hus i planeringens framkant och en” värsting” i genren.

Huset innehåller en samlad P-lösning för 350 bilar, en större livsmedelsbutik, apotek, kafé, vårdcentral, förskola, kontor och en brf. med 25 lägenheter. Huset blir en komplex organisation där vi i princip kringbygger ett P-hus på samtliga sidor med varierat funktionsinnehåll.

Hela bottenvåningen utgörs av handel och servicefunktioner med angöring för varuleveranser på den norra sidan. Det komplicerar P-huset, från markplan går ramper ner till p-källare och upp genom bottenvåningen till resten av parkeringshuset. Västra sidan, över bottenvåningen, innehåller bostäder med radhus i etage överst. De andra sidorna innehåller vårdcentral och kontor, på några ställen går P-huset ut till fasad. På taket bygger vi en förskola med fyra avdelningar och en lekplats på 2000 m².

Konceptet är i grunden enkelt, p-hus i mitten resten runt om. Det man då har att hantera är enkelsidig orientering på kring bebyggelsen och goda kommunikationer inom komplexet. Vår ambition är att ge husets mångfald en sammanhållande gestaltning och en enhetlig materialitet. Sammanhållande är ett överordnat rutnät av tegelklädda pelare och fasadbalkar, rutorna i systemet hanteras i förhållande till bakomliggande funktionsinnehåll.

För komplicerade projekt tror vi på enkla idéer.