×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Kiviks Hotell

Projekt
Utveckling av hotellet och omkringliggande mark

Beställare
Bygginnovation i Lund AB

Status
Vissa delar färdigställda andra pågående

År
2010-

Restaurering, ombyggnad och tillbyggnad av Kiviks hotell. Projektet har haft många olika faser ända från 2010 och fram till idag. Senaste är en tillbyggnad av spa-anläggningen med ett poolhus med elganta proportioner och genuina material.

När beställaren övertog fastigheten fanns ett brandföreläggande, inte bara med vite men med hotande nyttjandeförbud. Det gällde då att snabbt rätta till de värsta bristerna och i takt med en efterhand allt mer omfattande renovering få rätt på resten. Efter en tid tog ägarfamiljen själv över driften av hotellet och inriktningen ändrades mot konferenser, välrenommerat kök och spa. Resultatet har blivit ett helt nytt högprofilerat hotell och dessutom en helt ny trädgårdsanläggning.

Förutom det ursprungliga hotellet består anläggningen av Äppelmagasinet och Villa Laura ombyggda med hotellrum, ett nytt Orangeri och en tillbyggnad mot havet sjösidan för utsikt och mingel.

2013 belönades anläggningen med Simrishamns Arkitekturpris.
Priset delar vi med landskapsarkitekt Tommy Nordström och ägarfamiljen.