×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Hyreshus i Simrishamn

Projekt
Parallellskiss åt Simrishamnsbostäder

Beställare
Simrishamnsbostäder

Status
Skiss

År
2016

Parallellskiss på hyresbostäder åt Simrishamnsbostäder. I området Östra Planteringen möter staden och parken varandra och skapar speciella förutsättningar för ny bebyggelse. Vi föreslog en ny typ av boende som delvis knöt an till det gamla fiskelägets typiska bebyggelse och struktur. Små sadeltaksvolymer nära gatan, en uppdaterad variant av det traditionella gathuset med samma omsorg i materialval och detaljer som dessa uppvisar. 

Byggnadernas placering följer platsens struktur, dess flöden, kopplingar och riktningar. I vår plan föreslår vi även en etappvis utbyggnad för att möta behovet av boende i den takt det uppstår.

De yteffektiva lägenheterna är ritade för att passa behoven för både den som kommit ny till landet likväl som för den som inte orkar med villan längre men vill bo kvar i närområdet. En boendeform vi tror på för Simrishamns del och som det återstår att se om de går vidare med.