×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Afriso i Arlöv

Projekt
Ny verksamhetsbyggnad

Beställare
Afriso, EMA

Status
Färdigställt

År
2009

Resultatet av kontorets första parallellskiss 2008. Blev även kontorets första färdigställda referens vin inflytt 2009.

Att bygga en lager och kontorsbyggnad med tight budget på en relativt kontextlös tomt och samtidigt skapa en trivsam arbetsplats och arkitektonisk kvalitet såg vi som en spännande utmaning.

Förutsättningarna var ett mycket ordinärt funktionsprogram x antal arbetsplatser, ett höglager med x antal pallplatser, en mycket begränsad budget och ett önskemål om en extraordinär byggnad för att marknadsföra verksamheten.

Eftersom det inte fanns några naturliga härlighetsvärden på tomten valde vi att arbeta med en inåtvänd byggnad. Ur en ordinär hallbyggnadsvolym skär vi in ljusgårdar, därmed öppnas möjligheter för ett intressant dagsljusinfall och att arbeta med iscensatta utomhusmiljöer. De helglasade urtagen reflekterar varandra - hela byggnaden blir en lek av transparens och reflexer, ett spel av ljus och volymer.

Arbetsplatserna blir individuella, var och en med ett eget lägesvärde, med transparens till grannen, med kontorslandskapets fördel av kontakt och kontorets fördel av avskildhet och egen domän.

Projektet höll budget, beställaren fick ett extraordinärt hus, funktionsprogrammet uppfylldes, och arbets-miljön blev det lilla extra som skapar trivsel och stolthet över en arbetsplats.