×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Kv. Dövstumsskolan i Lund

Projekt
Nyproduktion av hyreslägenheter

Beställare
LKF

Status
Färdigställt

År
2010


Team: Björn Hegelund & Christoffer Marsvik

Placerad i ett äldre villakvarter centralt i Lund, med en väletablerad parkmiljö kring Dövstumskolan som närmaste granne.

Tomten finns egentligen inte, ett ställverk på en ”överbliven” hörna, den byggbara ytan ca 500 kvm, men i absolut A-läge. Projektet omfattar 8 lägenheter i radhusform alla lgh. orienterade mot parken. Byggnadskroppen är upplöst till en skala mindre än omgivande bebyggelse. Formspråket är funktionellt och pratar med väl med omgivande byggnader och deras tidsperiod.

Projektbudget svarar mot ”förhandlad hyressättning”, en otrolig bedrift att allmännyttan kan genomföra sådant projekt. Efter 2 timmar första visningsdag var alla lägenheter besatta, tydligt är att projektet uppfattas som attraktivt. Vårt uppdrag har omfattat hela resan, från första idé till planunderlag, bygglov och byggprojektering. Det är grannlaga, i Lund, att losta ett projekt som detta från idé till verklighet med grundkonceptet intakt.