×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Multikvarter i Solbjer

Projekt
Parallellskiss

Beställare
LKP

Status
Pågående

År
2015

Parallellskiss för multifunktionellt parkeringshus.
Huset består av tre delar, en parkerings del, en del som kan inredas för kontor och en del med bostäder mot södra sidan. Dessutom två lokaler för uthyrning i bottenvåningen.

Gestaltningskonceptet utgår från att de olika delarna tydligt redovisas i som en del av en varierad och blandad stadsbild. Grundkonceptet har en ”overlay” som redovisar en tydlig interaktiv miljöprofil, som håller ihop de olika delarna till en helhet.

P-hus delen har inget tak men en ”våg” av solpaneler som avtäckning, fasad mot norr med graffitivägg och ett öppet flätverk av rosttrög plåt.
Kontorsdelens fasad är den grid som bildas av konstruktionen samt rimliga undertaks och vägglägen. Resultatet ger ett ganska småskaligt och varierat rutmönster. Rutorna täcksav med skivor av olika textur eller med glas, bakom fasaden kan allt hända. 

Bostäderna är typ stadsradhus. Kontor och bostads delarna har trädgård på taket.

Projektet gillades på stadsbyggnadskontoret men havererade mot kostnadsvallen.
Ibland tar vi i för mycket, men ”Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge”.