×
Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Möllegården i Science Village

Projekt
Renovering och ombyggnad till Utställningslokal

Beställare
Science Village of Scandinavia

Status
Färdigställt

År
2016

Den gamla Möllegården har varsamt transformerats till ett modernt besökscentrum för ESS och MAX IV. Byggnadens ursprungliga karaktär bevarades och återställdes till största delen, men en gavel glasades upp och ger en aning om resten av områdets smått futuristiska framtid. 

Gården var tidigare bostad för möllaren och hans familj under den tid möllan var i bruk. Därefter fungerade den som privatbostad. Det omfattande renoveringsarbetet av både huset och trädgården vi ritat utfördes under 2015. I framtiden ska gården användas som café eller restaurang.